Annons från ColdZyme

Studie visar: Apoteken rekommenderar ColdZyme

En marknadsundersökning* talar sitt tydliga språk: Majoriteten av de som frågar efter hjälp och rekommendationer mot sin förkylning på apotek får rådet att prova ColdZyme. 


ColdZyme kan förebygga förkylning, reducera virus och förkorta en förkylning – dessutom visar en ny marknadsundersökning att sprayen är den mest rekommenderade produkten mot förkylning av apotekspersonal i svenska storstäder1, 2.

Studien utgörs av totalt 93 apotek som har besökts i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö med syftet att se vilken produkt som oftast rekommenderas mot förkylning. Så kallade ”Mystery Shoppers” utgav sig för att vara konsumenter med symtom som exempelvis sjukdomskänsla och ont i halsen och bad apotekspersonalen att rekommendera något som kunde hjälpa mot förkylningen. Resultatet var signifikant: ColdZyme var produkten som rekommenderades oftare än andra förkylningsprodukter för att förebygga eller förkorta en förkylning2.

Bildar en skyddande barriär

ColdZyme kan verka direkt på orsaken till förkylning, alltså själva förkylningsviruset, och kan användas av alla äldre än fyra år. Sprayen kan fungera både förebyggande och när en förkylning redan hunnit bryta ut. Om du upplever förkylningssymptom kan du redan då använda dig av ColdZyme för att förkorta sjukdomsförloppet, samtidigt som du kan lindra själva symptomen i sig – till exempel i form av halsont.

– När du sprayar i munnen och svalget bildas en skyddande barriär på slemhinnan. Barriären fångar in förkylningsvirus och deaktiverar virusets förmåga att infektera celler, så att svalget skyddas och låter kroppen göra sig av med viruset på naturlig väg. Dessutom är ColdZyme fri från socker, laktos och gluten och konserveringsmedel. säger Ulf Blom, marknadsansvarig på Enzymatica.

Exempel på tillfällen då risken för att smittas av förkylningsvirus ökar är vid större familjeträffar, tågresor och flygresor, på jobbet i kontorslandskap eller under typiska förkylningstider som semesterslut, skolstart eller ledighet. Då kan du alltså enkelt använda dig av ColdZyme för att skydda dig mot förkylningsvirus.

– Genom att använda sprayen förebyggande när du utsätts för en ökad risk att smittas går det att förhindra att en förkylning bryter ut. Om du har drabbats är det dessutom möjligt att förkorta sjukdomstiden med hjälp av ColdZyme, säger Ulf Blom.

 

Nu utökas ColdZyme familjen!

ColdZyme kan förebygga och förkorta förkylning, lindrar halsont och förkylningssymptom. Med ColdZyme Strawberry 20ml goda jordgubbssmak har du samma fina effekt som vanliga ColdZyme.